פתיחת חברה ברשם החברות, זה לא משהו שעושים בכל יום, ועל כן באנו לעשות לך קצת סדר בדברים. נתחיל בשתי עובדות מאוד מעניינות: פתיחת חברה ברשם החברות מספקת יתרון משמעותי לבעלי החברה, היות ובמידה ונכנסת החברה לקשיים כלכליים כמו חובות למשל, לא ניתן לתבוע את הבעלים בצורה אישית אלא את החברה בלבד.
כמו כן קיים יתרון נוסף: המס המרבי עומד על 23% בלבד, זאת בהשוואה לעוסק מורשה למשל שם יכול להגיע המס לגובה של 50%! ובכל זאת, לצד היתרונות הבאמת חשובים האלה, עומד תהליך רישום קצת יותר מסובך מבחינה בירוקרטית.
הצעדים הראשונים של פתיחת חברה ברשם החברות
בחירת שם לחברה: ממש כמו כשתינוק נולד, צריך להחליט על מס' אופציות לשם החברה- ההמלצה היא להכין רשימה של 5 שמות, כך שבמידה ואחד מהם תפוס לא תצטרך לחפש שם נוסף. את השמות יש להגיש לעורך דין שיוודא שהשמות אכן אינם תפוסים.
הכנת תקנון חברה: פתיחת חברה ברשם החברות מחייבת לכתוב תקנון חברה שהוא למעשה מהווה הסכם בין החברה לבעלי המניות שלה. תקנון זה צריך לכלול מס' נתונים: שם החברה, מטרות, הון מניות רשום עבור כלל מניות החברה והון מניות מוקצה עבור בעלי המניות הראשוניים ובנוסף יש לציין מה ההגבלה החלה על בעלי המניות.
דירקטוריון: צריך למנות דירקטוריון שהוא יהיה אחראי על מדיניות החברה, כלומר: יעדים, אסטרטגיה תוכנית עסקית, ניהול וכדומה. לאחר שביצעתם את כל הנ"ל יש להכין את המסמכים הבאים ולהעבירם לעורך הדין, אלו צריכים להיות חתומים בידי עורך הדין:
- טופס בקשה לרישום חברה.
- הצהרת בעלי מניות – שם הם מצהירים שהם כשירים חוקית להחזיק במניות.
- פירוט הרכב הדירקטוריון (כולל שם של אחד מהם לפחות).
- תקנון החברה.
- טופס הגשת מסמכים המפרט כיצד יוכלו ליצור קשר עם פותח החברה + אופציות נוספות לשם החברה. טופס זה צריך להיות חתום ע"י מקים החברה ועל ידי עורך הדין.
- אישור תשלום אגרת רישום.
איך מגישים את המסמכים? באחת מבין האופציות הבאות:
- משלוח בדואר לרשות התאגידים.
- הפקדה לתיבה בלשכת ירושלים.
- לשכת רשם החברות בירושלים או בתל אביב (שימו לב: בזמני קבלת קהל בלבד).
- באינטרנט – באתר השירותי והמידע הממשלתי (שימו לב, בחרו ב"רישום חברה פרטית" ואז "הגשה מקוונת").
עלויות פתיחת חברה ברשם החברות ומידע נוסף
פתיחת חברה ברשת החברות כרוכה בעלות של 2,645 ₪ (למשלמים באינטרנט העלות נמוכה יותר ועומדת על 2,176 ₪). מלבד כל הפעולות הנ"ל, יש לפתוח תיקים ברשויות השונות: פתיחת תיק ניכויים במס הכנסה, פתיחת תיק במע"מ (וכמובן דיווחים חודשיים והנהלת חשבונות). קראו עוד על הפעולות של פתיחת חברה.
מעבר לעניין הבירוקרטי פתיחת חברה ברשם החברות דורשת הבנה בעולם העסקי והכלכלי גם יחד. כיום נפתחים עסקים כל הזמן, אך גם נסגרים הרבה מאוד, לא כולם מצליחים לשרוד, אחת הבעיות העיקריות היא שעסק לא מתכנן מההתחלה את הדרך שלו, ונכנס לבורות כלכליים שאח"כ קשה מאוד לצאת מהם. חשוב להכין את עצמך מבחינת ניהולית, מקצועית וכלכלית. לדעת את מצב השוק והמתחרים, לדעת היטב מי קהל היעד שלך, מה הצרכים שלו ואיך הוא פועל. ישנן חברות המספקות שירותים של ייעוץ עסקי וישמחו ללוות אותך בתהליך של ניהול העסק במטרה להפוך אותו לעסק רווחי.