מימון לעסק
כל מי שנמצא בתהליך של הקמת עסק יודע שחלק חשוב ומהותי בתהליך הוא השגת מימון לעסק חדש. עסק חדש דורש תקציבים רבים שלא תמיד קיימים אצל היזם. לכן הוא נדרש לחפש מקורות מימון שיסייעו לו בזה.
אפשרויות המימון העומדות לרשותכם
מקורות מימון לעסק יכולים להגיע ממספר גורמים. לכל עסק יתאים מקור אחר. לדוגמא:
-
הלוואה בערבות המדינה
הלוואה בערבות המדינה פועלת בשיטה הבאה:
המימון ניתן על ידי הבנק. המדינה משתתפת בביטחונות שדרושים לצורך קבלתה. טרם הפניה לגורם זה, יש לבדוק את הזכאות לקבלת ההלוואה. הטעות הנפוצה היא שעסקים רבים מבקשים סכומים גבוהים אך אין להם את הבטחונות הרצויים או/ו התכנית העסקית מלאה "חורים" ולא מהימנה.
בכדי לקבל את ההלוואה ממקור זה יש להכין תכנית עסקית, את התכנית, בודק כלכלן מטעם המדינה המאשר אותה יחד עם הבנק המלווה. את ההלוואה מקבל היזם עצמו.
בכדי להציג תכנית עסקית, מומלץ לפנות לשירות של יועץ עסקי הבקיא בעולם הפיננסי והעסקי. בעזרת הידע והניסיון שלו יוכל לכתוב עבורך תכנית עסקית מסודרת, איכותית ומהימנה. סטטיסטית, קיים פער גדול מאוד באחוזי ההצלחה בין תכניות שהוגשו על ידי אנשי מקצוע אל מול תכניות שהוגשו באופן פרטי. חשוב שהתכנית תהיה כתובה בשפה שהכלכלן מבין, עם ניתוח מקצועי. המטרה היא להציג את העסק בצורה הכי טובה ובשפה אותה מבין הכלכלן. תזכרו, הידע והניסיון מה לכתוב ואיפה שווה עשרות אחוזים בסיכויי ההצלחה בגיוס הכספים.
אפשרויות מימון נוספות
-
הלוואה דרך קרן נתן :
קרן זו מספקת הלוואה להקמת עסק ללא ריבית. היא מתבססת על תרומות. באפשרות זו ניתן לבקש הלוואה בסכום של עד 240,000 ₪. פריסת התשלומים נקבעת מול הקרן עצמה. החיסרון באפשרות הזו הוא התהליך הארוך שיש לעבור בכדי לקבל זכאות להלוואה ובנוסף לכך אחוז המקבלים אינו גבוה.
-
גיוס המונים:
בשנים האחרונות, עם התרחבות העידן הדיגיטלי והרשתות החברתיות אנחנו עדים לטרנד גיוס המונים. ישנן פלטפורמות רבות המספקות את התשתית. דרכן מציג היזם את הבקשה לגיוס הכספים. למעשה הגולשים באינטרנט נחשפים למוצר או לעסק ויש באפשרותם לתרום. זוהי דרך נוספת לקבל את הכסף הנדרש עבור העסק.
איזו אופציית מימון מתאימה לעסק שלי?
יש עוד מגוון רחב של אפיקי גיוס מימון לעסקים. על מנת לדעת איזו אופציה עדיפה, יש לבצע מחקר מעמיק ויסודי אודות העסק והמוצר שלך. מימון לעסק חדש זהו שלב שיש לבצע לאחר חשיבה ובירור מדויק. היזם שמעוניין להתקדם עם המוצר שלו ומגיע לשלב זה, צריך להיות בקיא בעולם הכלכלי והעסקי, צריך לדעת במדויק כמה כסף יידרש לו בתחילת התהליך – טרום הקמת העסק, וכמה לכל שלב ושלב במהלך ההקמה והפעילות השוטפת של העסק. פריסת התשלומים לדוגמא, היא שיקול משמעותי בקבלת ההחלטות, היזם צריך להיות בטוח שיוכל לעמוד בהחזר ההלוואה עד פירעונה הסופי.
על כן מומלץ להיוועץ ביועץ כלכלי לעסקים שמגיע עם הידע והניסיון, ובעזרת כלים מקצועיים ומיומנויות יודע לזהות את האופציה הטובה ביותר לבית העסק שלך. הוא מנתח את התקציב הראשוני שעומד לרשותך, וכן את ההוצאות הצפויות וגם את אלה שאינן צפויות.
תכנון נכון וראייה לטווח ארוך
עסקים רבים אינם מתכננים את העסק שלהם מראש, ועל כן עלולים להיפגע ממשברים כלכליים כאלה ואחרים שעלולים לפגוע בעסק, בעובדים, ואפילו בכספו הפרטי של היזם \ בעל העסק. ייעוץ עסקי יודע לנתח את המצב כך שדרך ההתבוננות והניתוח יוכל לייעץ לך אם מבחינה כלכלית אתה יכול ללכת למהלך כזה של הקמת עסק או שאולי אין לך מספיק כסף בשביל זה.
יועץ עסקי בונה יחד איתך את התכנית העסקית, אותה יש להציג למקור המימון ממנו מבקשים הלוואה. תכנית עסקית צריכה להכיל את כל המידע אודות המוצר\השירות\העסק, לדוגמא: מטרת העסק, מיהו קהל היעד – מהם הצרכים שלו וכיצד המוצר יכול להוות פתרון עבורם, ניתוח מתחרים – חוזקות וחולשות, בידול העסק (הייחודיות שלו מול המתחרים), תקציב ראשוני קיים, מהו התקציב הנדרש להמשך הפעילות, מהם פעולות השיווק שיש לבצע, היכן ימוקם העסק וכדומה.
כפי שניתן לראות מימון לעסק חדש אינו דבר של מה בכך, הוא בהחלט דורש מחשבה רבה וליווי מקצועי, יועץ עסקי יוכל לספק לך את השקט הנפשי, כך שתוכל להתמקד בניהול העסק ולא בבעיות כלכליות ובבירוקרטיה מול הבנקים, קרנות הלוואות וכדומה.